Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anonimat
anonimat:

anonimát,-i m. libr. të qenët anonim.

Të ngjashme:
anonim:

anoním,-e mb. që nuk e ka emrin e autorit a të pronarit, i paemër, i padorë: vepër (letër) anonime; shoqëri anonime shoqëri aksionare që nuk mban emrin e asnjërit nga pjesëtarët e saj.

anonim:

anoním,-i m. sh. -ë(t) autor të cilit nuk i dihet emri: Anonimi i Elbasanit.