Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anomali
anomali:

anomalí,-a f. sh. -(të) shmangie nga një drejtim, nga një rregull, nga një zhvillim etj.; çrregullim: kapërcimi i anomalive.

Sinonime / Të përafërta:
çrregullim
Të ngjashme:
anormal:

anormál,-e mb., edhe si em., libr. jonormal: gjendje anormale; njeri anormal.