Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anofele
anofele:

anofél/e,-ja f. sh. -e(t) zool. lloj mushkonje, që mbart mikrobin e malarjes.

Të ngjashme:
novelë:

novél/ë,-a f. sh. -a(t) let. tregim i gjatë për një ngjarje nga jeta: përmbledhje novelash.