Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ankueshem
ankueshëm:

ankúeshëm ndajf. duke u ankuar; si me ankim.

Të ngjashme:
afrueshëm:

afrúesh/ëm (i), -me (e) mb. i përzemërt, i dashur, i shoqërueshëm: djalë i afrueshëm.

ankthshëm:

ánkthsh/ëm (i), -me (e) mb. që të fut ankthe: ëndërr e ankthshme; / që ka shumë ankth, që shpreh ankth: pritje e ankthshme.

banueshëm:

banúesh/ëm (i), -me (e) mb. i përshtatshëm për banim; kund. i pabanueshëm.

lakueshëm:

lakúesh/ëm (i), -me (e) mb. 1. që mund të lakohet, i përkulshëm, i epshëm: tel (trup) i lakueshëm. 2. fig. që di të sillet e të veprojë sipas kushteve e rrethanave: njeri i lakueshëm. 3. gjuh. që lakohet; kund. i palakueshëm: pjesët e lakueshme të ligjëratës.

shkueshëm:

shkúesh/ëm (i), -me (e) mb. i shoqërueshëm; i afrueshëm.