Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ankues
ankues:

ankúes,-e mb. 1. që shpreh ankim; vajtues: me zë ankues. 2. edhe si em., drejt. që paraqit një ankesë.

Sinonime / Të përafërta:
vajtues
Të ngjashme:
afrues:

afrúes,-e mb. që afrohet nga triparet; që e afron me dikë a me diçka; kund. largues: tipare afruese.

ajrues:

ajrúes,-e mb. që ajros: oxhak ajrues.

aneksues:

aneksúes,-e mb., edhe si em., që synon të aneksojë: qëllime aneksuese.

ankesë:

ankés/ë,-a f. sh. -a(t) kundërshtim me fjalë a me shkresë, zakonisht pranë një organi zyrtar, për një veprim a për një vendim të padrejtë; ankim.

anketues:

anketúes,-i m. sh. -(it) ai që bën një anketë.