Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ankthshem
ankthshëm:

ánkthsh/ëm (i), -me (e) mb. që të fut ankthe: ëndërr e ankthshme; / që ka shumë ankth, që shpreh ankth: pritje e ankthshme.

ankthshëm:

ánkthshëm ndajf. me ankth; në ankth: priste ankthshëm.

Të ngjashme:
ankthohem:

ankthóhem vetv. e ankthoj.

ankueshëm:

ankúeshëm ndajf. duke u ankuar; si me ankim.