Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ankthoj
ankthoj:

ankth/ój kal., -óva, -úar bëj që dikë ta zërë ankthi, i fut ankthin.

Të ngjashme:
anketoj:

anket/ój kal., -óva, -úar bëj një anketë. / pës. anketóhem.

ankimoj:

ankim/ój jokal., -óva, -úar drejt. bëj ankesë në një organ të drejtësisë.

ankoroj:

ankor/ój kal., -óva, -úar det. e ndaloj anijen diku duke hedhur spirancën në ujë; / jokal. ankorohem.

ankthim:

ankthím,-i m. veprimi sipas foljeve.

aktroj:

aktr/ój jokal., -óva, -úar teatr. luaj në teatër.