Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ankohem
ankohem:

ank/óhem vetv., -óva (u), -úar 1. shpreh dhembjen me fjalë e me psherëtima për një sëmundje a për një të keqe; shpreh pakënaqësinë për diçka që nuk më pëlqen; qahem. 2. paraqit një ankesë.

Sinonime / Të përafërta:
qahem
Të ngjashme:
ajkohem:

ajkóhem vetv. e ajkoj.

anohem:

anóhem vetv. e anoj1: u anua barka. / pës. anóhem.

afrohem:

afróhem vetv. e afroj: afrohem te zjarri; po afrohet vera (pleqëria); afrohen nga qëllimi; nuk i afrohet as te gishti i këmbës (dikujt). / pës. afróhem.

ankimohem:

ankimóhem vetv. ankimoj.

ankorohem:

ankoróhem vetv. hedh spirancën në ujë për të qëndruar në vend. / pës. ankoróhet v. III.