Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ankimtar
ankimtar:

ankimtár,-i m. sh. -ë(t) ai që ankohet; ai që ka bërë një ankesë, ankues.

Sinonime / Të përafërta:
ankues
Të ngjashme:
ankimtare:

ankimtár,-e, -ja f. sh. -e(t).

arsimtar:

arsimtár,-i m. sh. -ë(t) ai që jep mësim, mësues a pedagog.

agimtar:

agimtár,-e mb. poet. agimor.

ankimor:

ankimór,-e mb. drejt. që lidhet me një ankesë; që përmban një ankim.

njimtar:

njimtár,-e mb., edhe si em., mashtrues; i pabesë.