Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anketues
anketues:

anketúes,-i m. sh. -(it) ai që bën një anketë.

Të ngjashme:
anketuese:

anketúes,-e, -ja f. sh. -e(t).

arkëtues:

arkëtúes,-i m. sh. -(it) ai që arkëton; depozitues.

aneksues:

aneksúes,-e mb., edhe si em., që synon të aneksojë: qëllime aneksuese.

paketues:

paketúes,-e mb. që paketon: makinë paketuese

piketues:

piketúes,-i m. sh. -(it) specialist që bën piketimin.