Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ankand
ankand:

ankánd,-i m. sh. -e(t) shitja e diçkaje hapur e me çmimin më të lartë që jep dikush nga të pranishmit. * nxjerr (vë) në ankand (diçka) bëj pazarllëqe me diçka të shenjtë.

Të ngjashme:
anekënd:

anekënd ndajf. anembanë.

arkond:

arkónd,-i m. sh. -ë(t) hist. titull në hierarkinë feudale, që e mbante një pronar nga paria e vendit.

askund:

askúnd(i) ndajf. në asnjë vend, asgjëkund(i).

anekënd:

anekënd parafj. (r. rr.) anembanë: i ra anekënd vendit.