Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës animizëm
animizëm:

animíz/ëm,-mi m. besim fetar i popujve primitivë, sipas të cilit të gjitha sendet e dukuritë e botës janë me shpirt; besimi te shpirti.

Të ngjashme:
animizim:

animizím,-i (animím,-i) m. sh. -e(t) shpirtëzim.

animizoj:

animiz/ój (anim/ój) kal., -óva, -úar libr. shpirtëzoj. / pës. animizóhet (animóhet) v. III.