Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anijate
anijatë:

aniját/ë,-a f. sh. -a(t) arkit. pjesa brenda kishës në mes dy rreshta shtyllash.

Të ngjashme:
anije:

aníj/e,-a f. sh. -e(t) 1. mjet i madh për lundrime, vapor: anije udhëtarësh (peshkimi); anije me vela (me avull). 2. mjet i madh për fluturime kozmike: anije kozmike.

ngjatë:

ngjátë (i, e) mb. i afërt; i afërm.