Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës angullimë
angullimë:

angullím/ë,-a f. sh. -a(t) kuitja e qenit a e ujkut; ulërimë e përvajshme.

Të ngjashme:
angullim:

angullím,-i m. sh. -a(t) 1. kuitje. 2. ulërimë.

agullimë:

agullím/ë,-a f. ag; mugëtira e mëngjesit.

angullin:

angullí/n jokal. v. III, -u, -rë kuit; ulërin përvajshëm.

angullit:

angullít jokal. v. III, -i, -ur kuit; ulërin përvajshëm.

agullim:

agullím,-i m. agim.