Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës angolas
angolas:

angólas,-i m. sh. -(it) angolez.

angolas:

angólas,-e mb. angolez.

Sinonime / Të përafërta:
angolez
Të ngjashme:
angolase:

angólas,-e, -ja f. sh. -e(t).

angolez:

angoléz,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Angolës ose me prejardhje nga Angola.

angolez:

angoléz,-e mb. që lidhet me angolezët a me Angolën, i angolezëve a i Angolës.

ngulas:

ngúlas (ngúlazi) ndajf. me ngulm.