Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës anglofon
anglofon:

anglofón,-e mb., edhe si em., që ka anglishten si gjuhë amtare: popujt anglofonë.