Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës angjinare
angjinare:

angjinár/e,-ja f. sh. -e(t) bot. barishte e vendeve të ngrohta, me gjethe të mëdha dhe me lulesa me fletë të tulta të mbledhura kokë, që hahen a që përdoren për të përgatitur pije, barna etj.: sallatë angjinaresh.

Të ngjashme:
angjinë:

angjín/ë,-a f. sh. -a(t) mjek. pezmatim i cipës së grykës dhe i bajameve.