Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës angjin
Të ngjashme:
angjinë:

angjín/ë,-a f. sh. -a(t) mjek. pezmatim i cipës së grykës dhe i bajameve.

çngjit:

çngjit kal., -a, -ur shqit; kund. ngjit.

lagjin:

lagjín,-i m. sh. -ë(t) 1. ibrik balte a bakri; tavë e thellë prej balte; legen. 2. si mb. që ka ngjyrë të kuqe të ndezur: u bë lagjin në fytyrë.

sanguin:

sanguín,-e mb., edhe si em., psikol. shumë i gjallë e i lëvizshëm dhe që ngacmohet shpejt: temperament (tip) sanguin.

zengjin:

zengjín,-e mb., edhe si em., bised. i pasur, pasanik; i begatshëm: derë (shtëpi) zengjine; vend zengjin.

ngjan:

ngja/n jokal. v. III, -u, -rë ndodh, bëhet: gjëra që ngjajnë.