Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës angështi
angështi:

angështí,-a f. sh. -(të) 1. të qenët i angësht. 2. fig. ankth. 3. zagushi.

Të ngjashme:
angështim:

angështím,-i m. ngushtim.

angësht:

ángësht (i, e) mb. 1. i ngushtë: mëngë të angështa. 2. fig. dorështrënguar. 3. fig. fjalëpakë.

angësht:

ángësht ndajf. ngushtë.

angështoj:

angësht/ój kal., -óva, -úar ngushtoj.

lagështi:

lagështí,-a f. 1. të qenët i lagësht; kohë a mot me reshje: lagështia e ajrit. 2. lagështirë1: lagështia e tokës.