Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anesuje
anësujë:

anësúj/ë,-a f. sh. -a(t) vjet. ishull.

Sinonime / Të përafërta:
ishull
Të ngjashme:
alelujë:

alelúj/ë,-a f. sh. -a(t) fet. 1. thirrje dhe këngë lavdëruese pas disa lutjeve në shërbesat e krishtera: këndon alelujën. 2. si pasth. thirrje pas lutjesh e shërbesash të tilla.

anëlumë:

anëlúm/ë,-i m. breg lumi.

anësore:

anësór/e,-ja f. sh. -e(t) thurimë anës shtratit të qerres etj.

nënuje:

nënúje,-t f. sh. tokat nën ujë.

anesë:

anés/ë,-a f. anësi.