Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës anestezist
anestezist:

anestezíst,-i m. sh. -ë(t) mjek. specialist për të bërë anestezinë me barna mpirës a me mjete të tjera.

Të ngjashme:
anestezi:

anestezí,-a f. mjek. mpirje në trup a në një organ nga një sëmundje ose duke futur në të një bar të posaçëm.