Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anestezi
anestezi:

anestezí,-a f. mjek. mpirje në trup a në një organ nga një sëmundje ose duke futur në të një bar të posaçëm.

Të ngjashme:
anestezist:

anestezíst,-i m. sh. -ë(t) mjek. specialist për të bërë anestezinë me barna mpirës a me mjete të tjera.