Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës anes
anës:

ánës ndajf. në anë, në krah: i bie anës; / fig. rrotull, tërthorazi: ia tha anës e anës.

Të ngjashme:
anas:

ánas,-i m. sh. -(it), edhe si mb., vendës, rrënjës; kund. ardhës: fiset anase.

anas:

ánas (ánazi) ndajf. anash.

aneks:

anéks,-i m. sh. -e(t) shtojcë: kuzhinë me aneks.

anesë:

anés/ë,-a f. anësi.

ane:

ané,-ja f. sh. -(të) krahin. nënë.