Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aneksues
aneksues:

aneksúes,-e mb., edhe si em., që synon të aneksojë: qëllime aneksuese.

Të ngjashme:
anketues:

anketúes,-i m. sh. -(it) ai që bën një anketë.

ankues:

ankúes,-e mb. 1. që shpreh ankim; vajtues: me zë ankues. 2. edhe si em., drejt. që paraqit një ankesë.