Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës aneks
aneks:

anéks,-i m. sh. -e(t) shtojcë: kuzhinë me aneks.

Të ngjashme:
anës:

ánës ndajf. në anë, në krah: i bie anës; / fig. rrotull, tërthorazi: ia tha anës e anës.

afekt:

afékt,-i m. sh. -e(t) libr. gjendje shpirtërore e shqetësuar nga një ndjenjë e fortë zemërimi, frike, dashurie etj.

aneksoj:

aneks/ój kal., -óva, -úar bashkoj me dhunë me një vend tjetër një vend a një krahinë të pushtuar. / pës. aneksóhet v. III.

anemi:

anemí,-a f. sh. -(të) 1. mjek. pagjakësi. 2. fig. mungesë e theksuar fuqie a gjallërie, dobësi.

anesë:

anés/ë,-a f. anësi.