Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anekend
anekënd:

anekënd ndajf. anembanë.

anekënd:

anekënd parafj. (r. rr.) anembanë: i ra anekënd vendit.

Sinonime / Të përafërta:
anembanë
Të ngjashme:
anamend:

anaménd (anaméndas) ndajf. pa e pasur mendjen, si i hutuar: u ngrit anamendas nga gjumi.

ankand:

ankánd,-i m. sh. -e(t) shitja e diçkaje hapur e me çmimin më të lartë që jep dikush nga të pranishmit. * nxjerr (vë) në ankand (diçka) bëj pazarllëqe me diçka të shenjtë.