Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës anekdotë
anekdotë:

anekdót/ë,-a f. sh. -a(t) tregim i shkurtër për një ngjarje të trilluar a të vërtetë nga jeta e njerëzve të njohur, që të zbavit, që të mëson diçka ose që vë në lojë të meta e vese.

Të ngjashme:
anekdotik:

anekdotík,-e mb. libr. që është si anekdotë: ngjarje anekdotike.