Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës andejshem
andejshëm:

andéjsh/ëm (i), -me (e) mb. që gjendet andej, i përtejshëm; kund. i këtejshëm: pyjet e andejshme.

Antonime:
i këtejshëm
Të ngjashme:
ndejshëm:

ndéjshëm ndajf. ngadalë e pa u nxituar; shtruar: flet ndejshëm.

ndeshem:

ndéshem vetv. 1. vetv. e ndesh: u ndeshën me pengesa; u ndeshën me fjalë. 2. sport. matem me një kundërshtar në një lojë.

çndershëm:

çndérsh/ëm (i), -me (e) mb. i pandershëm.

këndejshëm:

këndéjsh/ëm (i), -me (e) mb. i këtejshëm.

ndenjshëm:

ndénjsh/ëm (i), -me (e) [ndéjsh/ëm (i), -me (e)] mb. i matur, i shtruar: është njeri i ndejshëm.