Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës andejmë
andejmë:

andéjm/ë (i), -e (e) mb. i andejshëm.

Të ngjashme:
andejmi:

andéjmi (së) ndajf. prej andej; kund. së këtejmi.

andej:

andéj ndajf. 1. në atë anë, në anën a në drejtimin tjetër; nga ajo anë; kund. këtej: ata andej; kaloi andej. 2. në një vend jo afër; në një kohë të përafërt: andej nga Shkodra; andej nga mbrëmja (nga vjeshta); andej e këtej (sa andej këtej) poshtë e lart; në vende të ndryshme. 3. fig. bised. nga ajo anë, për këtë gjë: s’pyet (s’dëgjon) andej ai.

andej:

andéj parafj. (r. rr.) së bashku me një emër a me një përemër shënon vendin në anën e përtejme: andej lumit.

këndejmë:

këndéj/më (i), -me (e) mb. i këtejmë.

pandehmë:

pandéhm/ë,-a f. sh. -a(t) ajo që pandehim se është: ka shumë pandehma për këtë ngjarje.