Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anatemoj
anatemoj:

anatem/ój kal., -óva -úar 1. fet. përjashtoj nga bashkësia fetare. 2. fig. mallkoj. / pës. anatemóhem.

Sinonime / Të përafërta:
mallkoj
Të ngjashme:
anatemim:

anatemím,-i m. veprimi sipas foljes.

anatemë:

anatém/ë,-a f. sh. -a(t) 1. fet. përjashtim nga bashkësia fetare. 2. fig. mallkim: lëshoi anatema.