Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anasjellas
anasjellas:

anasjéllas (anasjélltas) ndajf. në mënyrë të anasjellë.

Të ngjashme:
anasjellje:

anasjéllj/e,-a veprimi sipas foljes.

anasjellë:

anasjéll/ë,-a f. sh. -a(t) ndryshim i rendit të gjërave duke nisur nga e kundërta: anasjella e fjalëve ( gjuh.).

anasjellë:

anasjéllë (i, e) mb. që është anasjellë: numra të anasjellë (mat.).

anasjell:

ana/sjéll kal., -sólla, -sjéllë e kthej nga ana tjetër a në rend të përkundërt: anasjell një hamendje. / pës. anasíllet v. III.