Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës anashkaloj
anashkaloj:

anashkal/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar i kaloj anash diçkaje: fig. i shmangem a e trajtoj përciptas; e kaloj për anash. / pës. anashkalóhet v. III: kjo çështje nuk mund të anashkalohet.

Të ngjashme:
anashkalim:

anashkalím,-i m. veprimi sipas foljes.