Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anarkizem
anarkizëm:

anarkíz/ëm,-mi m. rrymë politike e shoqërore, që është kundër pushtetit shtetëror të organizuar e nuk përfill ligjet; prirje për anarki.

Të ngjashme:
monarkizëm:

monarkíz/ëm,-mi m. doktrinë që përkrah e mbron monarkinë; sistem monarkik.

afarizëm:

afaríz/ëm,-mi m. veprimtari ekonomike afariste: merret me afarizëm.

narcizëm:

narcíz/ëm,-mi m. psikol. adhurim i vetvetes për pamjen fizike dhe për cilësitë morale: vuan nga narcizmi.