Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anapraptë
anapraptë:

anapráptë (i, e) mb. bised. që e ka drejtimin prapa: lëvizje e anapraptë.

Të ngjashme:
anapraptas:

anapráptas (anapráptazi) ndajf. bised. praptas; nga ana e prapme.

anaprapthi:

anaprápthi ndajf. anapraptas.