Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ananas
ananas:

ananás,-i m. sh. -ë(t) bot. bimë tropikale, që bën kokrra të mëdha vezake, me tul të ëmbël e të mermë.

Të ngjashme:
janinas:

janínas,-i m. sh. -(it) banor vendës i Janinës ose me prejardhje nga Janina.

janinas:

janínas,-e mb. që lidhet me janinasit a me Janinën, i janinasve a i Janinës.

nanaç:

nanáç,-e mb., edhe si em., bised. kokëfortë, kryeneç.

anas:

ánas,-i m. sh. -(it), edhe si mb., vendës, rrënjës; kund. ardhës: fiset anase.

anas:

ánas (ánazi) ndajf. anash.