Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anamend
anamend:

anaménd (anaméndas) ndajf. pa e pasur mendjen, si i hutuar: u ngrit anamendas nga gjumi.

Të ngjashme:
kalamend:

kalaménd kal., -a, -ur 1. e lëkund dikë a diçka sa andej e këtej; përkund, shilar. 2. fig. trullos; hutoj.

pamend:

paménd (i, e) mb. që nuk i mendon mirë ato që thotë e që bën; i pamenduar: njeri i pamend; punë (sjellje) e pamend.

anekënd:

anekënd ndajf. anembanë.

anekënd:

anekënd parafj. (r. rr.) anembanë: i ra anekënd vendit.