Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anakronizem
anakronizëm:

anakroníz/ëm,-mi m. sh. -ma(t) të qenët anakronik; mendim, qëndrim a sjellje anakronike.