Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anak
anak:

anák,-e mb., edhe si em., anëcak.

Sinonime / Të përafërta:
anëcak
Të ngjashme:
anaç:

anáç,-e mb., edhe si em., që i shmanget punës, bishtnues; hileqar, dredharak.

anas:

ánas,-i m. sh. -(it), edhe si mb., vendës, rrënjës; kund. ardhës: fiset anase.

anas:

ánas (ánazi) ndajf. anash.

banak:

banák,-u m. sh. -ë(t) tryezë e posaçme në lokale e dyqane, me rafte të mbyllura zakonisht me xham, ku mbahen ëmbëlsira, pije etj.

çanak:

çanák,-u m. sh. -ë(t) tas i madh prej balte për gjellë; sahan, misur.