Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anadollak
anadollak:

anadollák,-u m. sh. -ë(t) 1. hist. banor turk i Azisë së Vogël gjatë Perandorisë Osmane. 2. edhe si mb., fig. keq. njeri, regjim etj. i prapambetur e i vrazhdë; ai që ndjek zakone të vjetruara e prapanike: sundim anadollak; sjellje anadollake.

Sinonime / Të përafërta:
njeri