Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anaç
anaç:

anáç,-e mb., edhe si em., që i shmanget punës, bishtnues; hileqar, dredharak.

Sinonime / Të përafërta:
bishtnues
hileqar
dredharak
Të ngjashme:
anak:

anák,-e mb., edhe si em., anëcak.

anas:

ánas,-i m. sh. -(it), edhe si mb., vendës, rrënjës; kund. ardhës: fiset anase.

anas:

ánas (ánazi) ndajf. anash.

nanaç:

nanáç,-e mb., edhe si em., bised. kokëfortë, kryeneç.

abat:

abát,-i m. sh. -ë(t) fet. i pari i një abacie; prift katolik.