Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anëshkruaj
anëshkruaj:

anëshkr/úaj kal., -óva, -úar shkruaj një shënim të shkurtër në anë të një shkrese, të një libri etj.; / mat. vizatoj një kënd në anë të një brinje ose një brinjë në anë të një këndi. / pës. anëshkrúhet v. III.

Të ngjashme:
anëshkruar:

anëshkrúar (i, e) mat. që është anëshkruar: kënd i anëshkruar.

nënshkruaj:

nënshkr/úaj kal., -óva, -úar 1. vë nënshkrimin: nënshkroi shkresën (urdhrin, vendimin); nënshkruan në të bardhë nënshkruan pa shënuar shumën e parave (për çeqet etj.). 2. marr përsipër të zbatoj një marrëveshje duke vënë nënshkrimin; pranoj kushtet: nënshkruaj një marrëveshje.