Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anëse
anëse:

ánës/e,-ja f. sh. -e(t) pjesë anësore e diçkaje: anëset e krevatit; anëse plepi anie plepi.

Të ngjashme:
anësi:

anësí,-aI f. sh. -(të) përkrahje e padrejtë e me paragjykim; kund. paanësi: mban anësi.

anësi:

anësí,-aII f. kryes. sh. -(të) anat. gjymtyrët e njeriut: anësitë e sipërme duart; anësitë e poshtme këmbët.

anesë:

anés/ë,-a f. anësi.

anës:

ánës ndajf. në anë, në krah: i bie anës; / fig. rrotull, tërthorazi: ia tha anës e anës.

nëse:

nësé lidh. 1. në qoftë se: nëse mungon përkushtimi, nuk arrijmë asgjë. 2. përdoret në fillim të një fjalie të varur pyetëse të zhdrejtë, nganjëherë në bashkëvajtje me lidhëzën apo; a: e pyetën nëse do të vinte apo jo.