Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anëlumë
anëlumë:

anëlúm/ë,-i m. breg lumi.

Të ngjashme:
anësujë:

anësúj/ë,-a f. sh. -a(t) vjet. ishull.

punëlumë:

punëlúmë mb., edhe si em., që i bën punët shumë keq: fjalëshumi - punëlumi (fj. u.).