Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anëdet
anëdet:

anëdét,-i m. sh. -e(t) bregdet.

Të ngjashme:
andej:

andéj ndajf. 1. në atë anë, në anën a në drejtimin tjetër; nga ajo anë; kund. këtej: ata andej; kaloi andej. 2. në një vend jo afër; në një kohë të përafërt: andej nga Shkodra; andej nga mbrëmja (nga vjeshta); andej e këtej (sa andej këtej) poshtë e lart; në vende të ndryshme. 3. fig. bised. nga ajo anë, për këtë gjë: s’pyet (s’dëgjon) andej ai.

ëndet:

ënd/et vetv. v. III., -(u), -ur (me trajtë të shkurtër përemërore) më pëlqen, dua ta kem.

andej:

andéj parafj. (r. rr.) së bashku me një emër a me një përemër shënon vendin në anën e përtejme: andej lumit.

adet:

adét,-i m. sh. -e(t) bised. zakon: bëj adetet.

anëdetas:

anëdétas,-e mb. 1. bregdetar. 2. edhe si em., bregdetas.