Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës anëcak
anëcak:

anëcák,-e mb., edhe si em. 1. anas, vendës. 2. që mban anë, i anshëm.

Sinonime / Të përafërta:
anas
vendës
Të ngjashme:
anak:

anák,-e mb., edhe si em., anëcak.

anëtar:

anëtár,-i m. sh. -ë(t) pjesëtar i një partie, i një shoqate, i një komisioni etj.: anëtar i këshillit bashkiak.