Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amvisë
amvisë:

amvís/ë,-a f. sh. -a(t) ajo që amvis; e zonja e shtëpisë: amvisë e mirë.

Të ngjashme:
amvis:

amvís kal., -a, -ur amvisëroj. / pës. amvíset v. III.

amvisje:

amvísj/e,-a f. amvisërim.

amvisëri:

amvisërí,-a f. puna dhe zotësia e amvisës.