Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amvis
amvis:

amvís kal., -a, -ur amvisëroj. / pës. amvíset v. III.

Të ngjashme:
amvisë:

amvís/ë,-a f. sh. -a(t) ajo që amvis; e zonja e shtëpisë: amvisë e mirë.

amësi:

amësí,-a f. 1. të qenët nënë. 2. drejt. njohja si nënë e dikujt; e drejta e nënës; / zyrt. emri i nënës (në një dokument).

amfib:

amfíb,-i m. sh. -ë(t) biol. kafshë a bimë që mund të jetojë në tokë e në ujë.

artis:

artís kal., -a, -ur bujq. nxjerr një fidan nga toka dhe e mbiell në një vend tjetër.

mahis:

mahís kal., -a, -ur 1. v. III e pezmaton (një plagë); / edhe jokal., fillon të ënjtet dhe të mbledhë qelb: ka mahisur plaga. 2. fig. e bëj më keq (një punë), përkeqësoj; acaroj.