Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amshoj
amshoj:

amsh/ój kal., -óva, -úar libr. përjetësoj.

Sinonime / Të përafërta:
përjetësoj
Të ngjashme:
afishoj:

afish/ój kal., -óva, -úar 1. ngjit një afishe diku. 2. fig. libr. e nxjerr diçka para të tjerëve a e vë në dukje me qëllim. / pës. afishóhet v. III.

afshon:

afsh/ón jokal. v. III, -ói, -úar lëshon afsh; del si afsh: afshon toka.

agshol:

agshól,-i m. sh. -e(t) ag; agim.

amëtoj:

amët/ój kal., -óva, -úar i jap një amëz.

atashoj:

atash/ój kal., -óva, -úar libr. caktoj dikë të punojë pranë një organi, një institucioni a një njeriu; vë një sipërmarrje a një institucion në varësi të një tjetri më të madh.