Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ampule
ampulë:

ampúl/ë,-a f. sh. -a(t) farm. gypth qelqi i vogël e i mbyllur, i mbushur me bar të lëngshëm.

Të ngjashme:
gamule:

gamúl/e,-ja f. grumbull i vogël bari, dheu, gurësh etj.

kapule:

kapúl/e,-ja f. (kapúl,-i m.) sh. -e(t) grumbull duajsh gruri, misri etj. të vënë më këmbë; / edhe si ndajf., kapicë.

marule:

marúl/e,-ja f. sh. -e(t) bot. lloj sallate, me gjethe të gjera e të buta.

qepule:

qepúl/e,-ja f. sh. -e(t) qepujkë.

amull:

ámu/ll,-lli m. sh. -j(t) pellg me ujë të ndenjur.