Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amortizoj
amortizoj:

amortiz/ój kal., -óva, -úar tek. zbut a dobësoj një goditje, një lëkundje, një zhurmë etj.

Të ngjashme:
amortizim:

amortizím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve: fondi i amortizimit (ek.).